خارش پوست ناشی از تماس با لباس یکی از مشکلات شایعی است که ممکن است به دلایل متعدد ایجاد شود. یکی از عوامل مهم به وجود آورنده این وضعیت، نوع پارچه است. استفاده از لباس‌هایی که از مواد مصنوعی یا الیاف نامناسب تهیه شده‌اند، باعث ایجاد حساسیت و تحریک پوست می‌شود. همچنین، آب و هوا، دما و حتی وضعیت پوست هر فرد نیز تأثیرگذار است. در اینجا به بررسی راهکارهایی برای کاهش خارش ناشی از پوشیدن لباس‌های نامناسب پرداخته می‌شود و به شما کمک خواهیم کرد تا با این مشکل مقابله کنید.
خارش پوست ناشی از تماس با لباس به‌همراه ارائه راهکار

چرا لباس باعث خارش بدن می شود؟

  • جنس پارچه برای مثال پشمی
  • ناراحتی‌های پوستی
  • ساییدگی و فشار لباس خیلی تنگ
  • آلودگی‌های لباس

چه نوع لباس‌هایی سبب خارش بدن می شود؟

خارش بدن ممکن است به‌دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که یکی از آن‌ها نوع لباس‌ها و پارچه‌هایی است که استفاده می‌شود. در ادامه به چند نوع لباس و پارچه بعضا دلیل خارش هستند، اشاره می‌کنیم:

  1. پارچه‌های مصنوعی: لباس‌هایی که از مواد مصنوعی مثل پلی‌استر ساخته شده‌اند، ممکن است از جریان هوا جلوگیری کرده و باعث تجمع عرق بدن شود؛ این فرایند باعث خارش بدن می‌شود.
  2. پشم و الیاف زبر: لباس‌های ساخته شده از پشم یا الیاف زبر ممکن است به‌دلیل زبری خود باعث تحریک پوست و خارش شوند.
  3. سایز نامناسب: لباس‌های تنگ می‌توانند به پوست بمالند و باعث تحریک و خارش شوند.
  4. لباس‌های مرطوب: پوشیدن لباس‌های خیس یا مرطوب می‌تواند به عرق‌سوز شدن پوست و خارش منجر شود.
  5. عدم شستشوی لباس تازه خریداری شده: لباسی که به تازگی خریداری شده است و هنوز استفاده نشده در اغلب مواقع دارای آلودگی‌های بی‌شمار حاصل از تولید و جابه‌جایی در فروشگاه است؛ لذا شستشوی لباس پس از خرید برای جلوگیری از خارش بدن پیشنهاد می‌شود. برای مثال شلوار کارگو دخترانه که طرح و نقاشی دارد، فرایند طولانی برای تولید را سپری کرده است. از تولید اولیه گرفته تا چاپ و نقاشی و سنگشور و …، پس در محیط‌های مختلفی قرار گرفته و نیاز به حداقل یکبار شستن با آب در حد آبکشی را دارد.

راه های جلوگیری از خارش پوست ناشی از تماس با لباس

چگونه از خارش پوست ناشی از تماس با لباس جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از خارش پوست ناشی از تماس با لباس، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

انتخاب جنس مناسب

از لباس‌هایی با جنس نرم و طبیعی مانند پنبه یا کتان استفاده کنید. این مواد کمتر احتمال دارد که باعث تحریک پوست شوند. البته در مواردی مانند خرید شلوار بگ مردانه که جنس آن جین است، انتخابی بین پنبه و کتان ندارید. در چنین مواردی کیفیت پارچه جین را در نظر بگیرید.

شستشوی لباس قبل از استفاده

لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشویید تا آلودگی‌های آن یا رنگ‌های اضافی از بین بروند.

استفاده از مواد شوینده ملایم

از شوینده‌های ضد حساسیت و بدون عطر استفاده کنید تا احتمال تحریک پوست کاهش یابد.

عدم استفاده از لباس تنگ

لباس‌های تنگ می‌توانند باعث اصطکاک و تحریک پوست شوند. لباس‌های گشادتر انتخاب کنید.

اجتناب از لباس‌های پشمی و زبر

پشم و برخی الیاف زبر ممکن است یکی از دلایل خارش پوست ناشی از تماس با لباس و تحریک پوست باشند. می‌توانید در استفاده از لباس‌های پشمی، آن را به‌صورت لایه‌ی رویی لباس استفاده کنید تا تماس مستقیم با پوست نداشته باشد. برای مثال زیر بافت زنانه پشمی خود یک تیشرت سبک و نازک بپوشید.

مرطوب‌کننده‌ها

از مرطوب‌کننده‌های مناسب بر روی پوست استفاده کنید تا رطوبت پوست حفظ شود و از خشکی جلوگیری شود.

استفاده از لباس با الیاف مناسب

عرق می‌تواند باعث تحریک پوست شود. در روزهای گرم یا هنگام ورزش، لباس‌های مناسب که جریان هوا را عبور می دهند، بپوشید.

برای نرم شدن لباس چه کنیم؟

  • استفاده از نرم‌کننده: در طول چرخه شست‌وشو، از نرم‌کننده لباس استفاده کنید. این مواد به الیاف پارچه نفوذ کرده و آن‌ها را نرم‌تر می‌کنند.
  • جوش شیرین و سرکه سفید: ترکیب یک فنجان جوش شیرین یا سرکه در چرخه شستشو می‌تواند به نرم شدن لباس کمک کند و همچنین بوی نامطبوع را از بین ببرد.
  • بخار دادن: لباس‌های خشک را با بخاردهی نرم کنید. می‌توانید از اتو بخار استفاده کنید.
  • خشک کردن در هوا: به جای ماشین خشک کن، لباس‌ها را در هوای آزاد و در آفتاب ملایم خشک کنید. این کار به جلوگیری از زبر و خشک شدن آن‌ها کمک می‌کند.
  • استفاده از آب ولرم برای شستشوی لباس: شستشو با آب ولرم به الیاف کمک می‌کند تا نرم‌تر شوند و خمش کمتری داشته باشند. از آب داغ خودداری کنید، زیرا می‌تواند به بافت آسیب برساند.
  • استفاده از عصاره‌های روغن طبیعی: افزودن چند قطره از روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون در زمان شستشو می‌تواند به نرم شدن لباس کمک کند و همچنین عطر خوبی ایجاد می‌کند.

چطور مشکل خارش لباس پشمی را برطرف کنیم؟

چطور مشکل خارش لباس پشمی را برطرف کنیم؟

خارش پوست ناشی از تماس با لباس پشمی یکی از مشکلات رایج در فصول سرد سال است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. پشم به عنوان یک ماده طبیعی، خواص گرما بخشی و راحتی را داراست، اما ممکن است افراد به الیاف آن حساسیت نشان دهند یا تجربه خارش و تحریک پوست را داشته باشند. با به کارگیری روش‌های مناسب، می‌توان تجربه پوشیدن لباس‌های پشمی را لذت‌بخش‌تر کرد و از مزایای آن بهره‌مند شد.
  1. شستشو: قبل از استفاده، لباس‌های پشمی را بشویید یا به خشکشویی بدهید تا هرگونه آلودگی، غبار یا حشرات از بین برود.
  2. زیرپوش: از زیرپوش‌های نازک و لطیف مثل کتان یا بامبو زیر لباس پشمی استفاده کنید تا پوست شما مستقیماً با پشم تماس نداشته باشد.
  3. مرطوب‌کننده: برای کاهش خشکی پوست و خارش، از کرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب‌کننده به طور مرتب استفاده کنید.
  4. کمپرس سرد: استفاده از کمپرس‌های مرطوب و خنک روی مناطق خارش‌دار، می‌تواند به تسکین خارش پوست ناشی از تماس با لباس کمک کند.
  5. داروهای ضد خارش: در صورت نیاز، می‌توانید از داروهای ضد خارش یا آنتی‌هیستامین‌ها پس از مشورت با پزشک استفاده کنید.
  6. مواد شوینده: از شوینده‌هایی استفاده کنید که مخصوص لباس‌های حساس طراحی شده‌اند و فاقد مواد معطر و تحریک‌کننده باشند.

سخن آخر

خارش پوست ناشی از تماس با لباس می‌تواند حاصل از چندین عامل باشد، از جمله نوع پارچه، مواد شیمیایی به‌کاررفته در تولید و حساسیت‌های فردی. لباس‌های ساخته‌شده از الیاف طبیعی مانند پنبه معمولاً برای پوست حساس مناسب‌تر هستند. همچنین، استفاده از مواد شوینده ملایم و اجتناب از پارچه‌های زبر و مصنوعی می‌تواند به کاهش خارش کمک کند. در صورت بروز خارش مداوم، مشاوره با پزشک یا متخصص پوست ضروری است تا علت اصلی تعیین شده و درمان مناسب ارائه گردد.